Συνολικές προβολές σελίδας

Παπάρ ... Yes !!!!!

Παπάρ ... Yes !!!!!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2007

Τι είναι το underground;

Μην είναι ενας σάπιος οργανισμός μεταφορών που εκδίδει χρωματιστούς χάρτες και ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους καθημερινά; Μην είναι οι κάμποι...ή μηπως κάποιες κάστες ανθρώπων που αρέσκονται στην διαφοροποίηση.
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν οτι το να είναι κανείς πας-παρτού ειναι "αρετή και (θέλει) τόλμη". Το να είσαι όμως έτσι εμπεριέχει χαρές αλλά και πολλούς κινδύνους. Η διαφορετικότητα της καθημερινότητας που νιώθεις ως κλειδί που ανοίγει πολλές πόρτες είναι και ο βασικός πυρήνας αυτής της φιλοσοφίας. Από την άλλη κινδυνεύεις να στιγματιστείς ως μή έχοντας άποψη ή και ώς ένας τεράστιος φελός που επιπλεεί για πάντα. Αν το ξανασκεφτείς βέβαια λές...
-Χέστηκα, τελικά είμαι ενα ψηφιδωτό σαν το μωσαικό του χώλ που ενώνει την κουζίνα με το βεσέ...
Όπως και να έχει το θέμα δέν είναι αυτό. Το θέμα όπως μου υπενθυμίζει ο τίτλος ειναι τί είναι τελικά το underground και θα χωθώ ευθείς αμέσως στην προσέγγιση αυτού. Πάντα λάτρευα τους ορισμούς των εννοιών και χωρίς λοιπόν να χάσω πολύτιμο χρόνο το undergournd όπως εξηγεί και το ντικτιονέρι ντότ κομ είναι τα παρακάτω

9 results for: underground

dərˌgraʊnd/ Pronunciation Key - Show Spelled Pronunciation[adv., uhn-der-ground; adj., n., v. uhn-der-ground] Pronunciation Key - Show IPA Pronunciation
–adverb
1.
beneath the surface of the ground: traveling underground by subway.
2.
in concealment or secrecy; not openly: subversion carried on underground.
–adjective
3.
existing, situated, operating, or taking place beneath the surface of the ground.
4.
used, or for use, underground.
5.
hidden or secret; not open: underground political activities.
6.
published or produced by political or social radicals or nonconformists: an underground newspaper.
7.
avant-garde; experimental: an underground movie.
8.
critical of or attacking the established society or system: underground opinion.
9.
of or for nonconformists; unusual: an underground vegetarian restaurant.
–noun
10.
the place or region beneath the surface of the ground.
11.
an underground space or passage.
12.
a secret organization fighting the established government or occupation forces: He fought in the French underground during the Nazi occupation of France.
13.
a movement or group existing outside the establishment and usually reflecting unorthodox, avant-garde, or radical views.
14.
Chiefly British. a subway system.
–verb (used with object)
15.
to place beneath the surface of the ground: to underground utility lines.

Πολλές έννοιες λοιπόν κρύβονται πίσω απο αυτή την σύνθετη πλήν όμως παρεξηγίσιμη λέξη. Η πιό πετυχυμένη στην περιπτωσή μας θαρρώ πως είναι η 13ή αναφέροντας συγκεκριμένα πως το αντεργραουντ είναι
" a movement or group existing outside the establishment and usually reflecting unorthodox, avant garde or radical views"
Και συμφωνώ λοιπόν και εγώ με την παρπάνω απόδοση του όρου μονάχα που η αγγλική βερσιόν του Μπαμπινιότη δεν αναφέρθηκε στο γιατί...Δεν το κακολογώ απλώς το εντοπίζω. Και ίσως αυτο να είναι το πιο σημαντικό.
Η δεύτερη ερώτηση λοιπόν είναι

Why go underground?
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα οφείλω να ομολογήσω πως δυστυχώς δεν είναι εύκολη. Γι'αυτό και εγώ απλώς θα κάνω 2-3 παρατηρήσεις μπάς και βγάλω καμία άκρη.
1. Βαρέθηκες τους φίλους και γνωστούς που σε περιτριγυρίζουν και θέλεις να ανακαλύψεις νέες καταστάσεις; Εύγε λοιπόν γκόου αντεργράουντ!
2. Είδες μια σάπια ταινία στη ΝΕΤ που σου άρεσε και θέλεις να δείς και άλλες. Εντάξει λοιπόν είσαι στον καλό δρόμο.
3. Διάβασες δυο βιβλία που σου πήραν τα μυαλά; Τρέχα να βρείς και άλλα και εγώ μαζί σου.
Τα παραπάνω παραδείγματα ταυτίζουν κάτα κάποιο τρόπο το underground με την αναζήτηση του διαφορετικού. Μια διαδικασία που δεν χάλασε ποτέ κανέναν και σε καμία περίπτωση. Οπότε το underground εδώ μοιάζει σαν το λιγότερο πόπ-ουλαρ στοιχείο που ίσως και να απαιτεί μία ελάχιστη γνώση και που στην τελική μόνο θετικές επιδράσεις μπορεί να έχει στην προσωπικότητα κάποιου.
Φυσικά μία μεγάλη παγίδα κρύβεται στο πως ο εκαλοπτόμενος αντεργκραουντ τύπος αυτοπροσδιορίζεται και πλασάρεται στους τσιφτετελο-γιαπό-χάουζ φίλους του και τί περιμένει απο την νέα του φάση. Και εδώ έχω να πώ τα εξής...
Αν είναι και είσαι πραγματικά έξυπνος πρέπει να καταλάβεις αγαπητέ αντεργράουντ τύπε ότι αυτό που κάνεις πρέπει να αρέσει πάνω από ολά σε σένα και αυτό είναι υπέροχο. Μήν κάνεις ότι κάνεις για τα μάτια του κόσμου και της όμορφης γειτόνισσας γιατί χαλάς την πιάτσα και γίνεσαι χειρότερος από ότι είσουν. Προσπάθησε να γουστάρεις πραγματικά αυτό που υποστηρίζεις με νύχια και με δόντια οτι γουστάρεις, γιατί πολύ φοβάμαι οτι θα πάθεις καταθλιψη όταν αρχίζεις να χαρακτηρίζεις μια μουσική "ενδιαφέρουσα" αντί για γαμάτη όπως έλεγες πριν μερικά χρόνια. Επίσης αν είσαι ακόμα πιο έξυπνος θα καταλάβεις οτι είναι φοβερό να αρχίζεις να μοιράζεσαι κίολας, γιατι πιστεψέ με έτσι θα γίνεις πίο χαρούμενος. Μην το φοβηθείς λοιπόν λές και θα μολύνεις την αγνότητα της κάστας σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ευεσθηοιποιήσεις κανα δυό φίλους που δέν είχαν την τύχη σου. Κάντο λοιπόν άφοβα και ο νοών νοείτο...
Πάνω από ολα όμως αγαπητέ μου underground φίλε θα σε παρακαλούσα να αναρωτηθείς το εξής...Αν ποτέ δείς τις ψαγμένες μουσικές που ακούς τώρα να γίνονται γνωστές και στην γιαγία σου προς Θεού μην βάλεις τα κλάμματα ή αυτοκτονήσεις. Προσπάθησε να καταλάβεις πως το underground μπορεί να είναι και πόπιουλαρ όσο οξύμωρο και αν σου φαίνεται αυτό το σχήμα. Και αυτό θέλω να σου τονίσω οτι είναι πολυ φυσιολογικό. Απλά σκέψου το. Όταν το σκεφτείς θα καταλάβεις πώς αν το underground γίνει πόπιουλαρ τότε θα ζούμε σε έναν λίγο καλύτερο κόσμο, με περισσότερο χιούμορ, λιγότερα κόμπλεξ και σίγουρα περισσότερη φαντασία και ευαισθησίες.
Ακόμη θα ήθελα να σε παρακαλέσω να μήν ακολουθείς τα τρέννντς όπως αυτοί που κοροιδεύεις. Το ξέρω οτι διαβάζοντας αυτό θα το αρνηθείς αμέσως, εγώ μονάχα θέλω να σου δείξω οτι ίσως το έχεις κάνει κατα καιρούς. Σιγά μην χρησιμοποιήσω παράδειγμα. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω ειναι ότι δεν είναι λίγες οι φορές που είδα την τρέντυ Λίτσα και τον underground τύπο να παίρνουν το ίδιο ερέθισμα, περιμενοντάς το το ίδο απελπισμένα, μόνο και μόνο η μέν για να το ενσωματώσει στην καθημερονότητα της και φυσικά ο δέ να αρχίσει να το αρνείται φανατικά τιμώντας την τρού underground υπόσταση του. Θεός φυλάξει...βοήθεια μας!


3 σχόλια:

C057i5 είπε...

eisai enas underground xontros!

ta 3 gourounakia

fgloucester256 είπε...

pws fainetai oti to paron article anartithike apo londrezo...

a re district line athanati...

fgloucester256 είπε...

pws fainetai oti to paron article anartithike apo londrezo...

a re district line athanati...