Συνολικές προβολές σελίδας

Παπάρ ... Yes !!!!!

Παπάρ ... Yes !!!!!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

Μία από τα ίδια…


Η επόμενη μέρα των εκλογών με βρίσκει στο γραφείο να τεμπελιάζω και να γράφω ένα από τα εκατοντάδες post σχετικά με τη ‘γιορτή της δημοκρατίας’ που όλοι μαζί απολαύσαμε τις τελευταίες εβδομάδες, με αποκορύφωμα τη χτεσινή βραδιά. Βλέπετε ο ‘γάτος’ έχει βγει για ‘εξωτερικές εργασίες’ και είπα ως ‘ποντίκι’ να χορέψω λίγο κι εγώ. Ντροπή μου. Έτσι θα πάει μπροστά αυτός ο τόπος; Any way



Λοιπόοοον…δεν έχω καμία διάθεση να αρχίσω να γράφω βαρετές μαλακίες για εκλογικά αποτελέσματα, το μέλλον της χώρας, δελφινισμούς και άλλες τέτοιες ανοησίες. Θα προτιμήσω να χρησιμοποιήσω την υπόλοιπη σελίδα με έναν τρόπο που να μην κουράσει τον αναγνώστη (ναι καλά…), να του ερεθίσει τη σκέψη (χαχαχα) και αν γίνεται να τον κάνει να προβληματιστεί λίγο (…). Θα σας παραθέσω λοιπόν μερικά γεγονότα που με έβαλαν σε σκέψη χτες κατά τη διάρκεια του μετεκλογικού καφέ-σουβλακίου-μπύρας, και δεν κρύβω ότι με απογοήτευσαν ελαφρός. Πριν ξεκινήσω όμως πρέπει να παραθέσω δύο πληροφορίες:


1. Στις χτεσινές εκλογές ψήφισα αυτό που μου έλεγε η καρδιά και το μυαλό μου και ομολογώ ειλικρινά ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα αν ήταν η ‘σωστή’ επιλογή. Ψήφος στο qu-qu-e (άκυρο για όσους δεν κατάλαβαν) με τη χρήση ενός ηλίθιου ευφυολογήματος που μου’ρθε στο λιγοστό μυαλό μου εκείνη τη στιγμή.


2. Παρόλο που είμαι λίγο πολιτικά απογοητευμένος από μερικούς φίλους, που πιθανό να διαβάσουν αυτό το post, δε νομίζω ότι (από μεριά μου) κάτι τόσο ‘ανόητο’ όπως η ψήφος του καθενός μπορεί να αποτελέσει σοβαρή αιτία για να χαλάνε οι καρδιές μας. Τέλος πάντων…ακόμα δεν ξεκίνησα και πάει η σελίδα που λέγαμε.


Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως άνθρωπο που λίγο-πολύ αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του, βλέπω καρεκλολάγνους λαοπλάνους πολιτικούς, αραχτούς μικροαπατεωνίσκους δημόσιους υπαλλήλους, οργισμένους αγρότες μέσα σε Mercedes, αυθαίρετα μέσα σε καμένα δάση και πάνω σε παραλίες κλπ κλπ. Από την άλλη βλέπω συνταξιούχους, συνδικαλιστές, φοιτητές και πολίτες γενικότερα να κατεβαίνουν στους δρόμους, να διαδηλώνουν (δικαίως ή αδίκως), να δυσανασχετούν και να μιλούν για καλύτερες συνθήκες σε ότι είναι αυτό που τους καίει τέλος πάντων. Και πες…άντε και τη δώσαμε την ευκαιρία και μια και δυο και τρεις φορές και στα δύο μεγάλα κόμματα. Και πάλι άντε και η δεξιά και η αριστερά είχαν έντονα συναισθηματικά προφίλ στις συνειδήσεις του κόσμου μέχρι πριν μερικά χρόνια. Από εδώ και πέρα τι γίνεται όμως;;;


Κάθομαι και συλλογίζομαι λοιπόν ότι αν εξαιρέσεις τα παιδιά εκείνα που έχουν κάποιο άμεσο συμφέρον, και εκείνα που δεν έμαθαν να ξεχωρίζουν το γήπεδο από την πολιτική, οι υπόλοιποι μορφωμένοι κατά τους τύπους και σκεπτόμενοι νέοι, θα κάνουν έστω και την απόπειρα για τη διαφορά. Και θα με ρωτήσετε τώρα ποια είναι αυτή η διαφορά. Δεν μπορώ να το ξέρω, αλλά όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον, με το να ψηφίζεις τα κόμματα που συντηρούν την κακοδιαχείριση και την απάτη όντας κυβέρνηση, ή με το να στηρίζεις, ανούσια, με την ψήφο σου, ‘μικρά’ κόμματα που προβάλουν θέσεις ακραίες, απαιτήσεις εξωπραγματικές ή έστω ‘ωραίες ιδέες’ χωρίς κανένα ουσιαστικό πλάνο πραγματοποίησής τους μόνο και μόνο για αντίδραση, δε νομίζω ότι αλλάζει τίποτα.


Και περνάω στα προσωπικά μου χτεσινά βιώματα για να ολοκληρώσω επιτέλους αυτή τη βαρετή μπούρδα που γράφω. Χθες υπήρξα μέλλος μιας αρκετά μεγάλης παρέας από νέα παιδιά σαν κι εμένα, και έφτασαν στα αυτιά μου συζητήσεις (από ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων) για το αν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ έχουν βλάψει πιο πολύ την Ελλάδα ως επιχειρήματα για το ποιος είναι καλύτερος για να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο (???). Έμαθα ότι κάποιοι φίλοι προτίμησαν το ξεχασμένο στην εποχή του Στάλιν, ΚΚΕ για τη ‘μαχητικότητά’ του υπέρ των καταπιεσμένων εργαζόμενων, όταν οι αντιπροτάσεις του συγκεκριμένου κόμματος δε γίνεται να εκφράζουν λογικούς ανθρώπους (?????). Υπήρξαν και εκείνοι που επέλεξαν το ‘εναλλακτικό’ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, του οποίου το πρόγραμμα διάβασα σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρω κάτι να ψηφίσω. Απογοήτευση και εκεί μιας και ήταν ο χώρος που μου ήταν ανέκαθεν πιο συμπαθής και δε βρήκα πουθενά τη ρεαλιστική ριζοσπαστικότητα που αρμόζει στην ελληνική πραγματικότητα.


Αποφασίσαμε λοιπόν όχι μόνο να δεχτούμε το ‘παιχνίδι’ αλλά να του δώσουμε και ένα μεγαλοπρεπές ΟΚ για να συνεχίσει να κάνει την καθημερινότητά μας όλο και πιο μίζερη. Γιατί ρε παιδιά;;;


3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Τιποτε δεν θα αλλαξει...Και ουτε θα αλλαζε,αν υπηρχαν διαφορετικα ενδεχομενα...

FreakBeat είπε...

Φιλε φανατικέ qu-μουνιστή (!), είχε καιρό να βγει κυβέρνηση που ο κόσμος δεν περιμένει τίποτα απολύτως. Κυβέρνηση χωρίς λόγο ύπαρξης και χωρίς ρητορική(θυμησου, Αλλαγη, Επενδυσεις, Εκσυγχρονισμος, Επανίδρυση κτλ.). Και η κουβέντα περί μεταρρυθμίσεων είναι απλά γελοία.

Κανένα κόμμα δεν θα σε εκφράσει στο ακέραιο. Μην περιμένεις από κανένα κόμμα τη λύση σε κανένα πρόγραμμα, μην περιμένεις το 'μαγικό χάπι'. Τη στιγμή αυτή κατα τη γνώμη μου προέχει ο 'έλεγχος' των αχρείων μεγάλων δύο κομμάτων που τελικά όλοι φαίνεται πως μισούμε, από τις μικρότερες κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Παρακολούθησε την θεωρία τους και την πράξη τους, την πορεία τους, τις θέσεις τους. Κάνοντας ζημιά στα σχέδια των μεγάλων (επί της ουσίας βέβαια όχι άρνηση σε όλα) αλλάζει κάτι προς το καλύτερο αυτή τη δεδομένη στιγμή στην πολιτική ιστορία μας. Ποιός φέρνει στη βουλή τα θέματα που σου κάνουν τη ζωή μίζερη; Υποστήριξέ τον να φέρει κι άλλα, να φωνάξει και για άλλα προβλήματα. Στην προηγούμενη βουλή ασχολήθηκες για το τί σκατά συζητούσαν τέσσερα χρόνια όλοι αυτοί που σου ζητήσαν ψηφαλάκια την Κυριακή; και εσύ επιβράβευσες τους πιο σωστούς; μαύρισες τα λαμόγια; Πιστεύω πως υπήρξε χώρος σε κάποιες πολιτικές δυνάμεις που με τη στήριξή τους μπορείς να θίξεις προβλήματα και θέματα ουσίας και ταυτόχρονα να χτυπήσεις τη απολυταρχία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Αυτές οι εκλογές έδειξαν άλλη μια φορά σε τι παρακμή έχει πέσει η πολιτική μας κουλτούρα σαν χώρα. Και δώσαμε με ντροπή την εξουσία πάλι στους κρετίνους 'βαρβαρους' γιατί δυστυχώς όπως λέει ο Καβάφης 'οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις'. Ντροπή μας.

antoine είπε...

Φίλε qu γνωρίζοντας ότι μου αρέσει να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου και ενίοτε τον προβοκάτορα, θα σου έλεγα πως αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι προχτές είδα κάτι τυπάκια φίλους απ’ την Κηφισιά και όταν πήγα να τους ρωτήσω πως είδαν τα αποτελέσματα, μου απάντησαν χορωδιακά «Μα καλά ρε μαλάκα, ακόμα με την πολιτική ασχολείσαι, είναι τόσο μπανάλ». Καλή λοιπόν η αποχή και το άκυρο αλλά ελαφρίζομαι ότι έχει γίνει λίγο μόδα; Μάλλον θα είναι η εντύπωσή μου... Είδα και στο U.S.A. που έχουν πάνω από 50% αποχή τι μηνύματα ελήφθησαν και ποιος του κυβερνά.

Κατά τα άλλα έχεις δίκιο. Σε όλα. Απλώς θέλω να σου πω ότι όσο συνειδητοποιημένα και αν ψηφίζεις εσύ άκυρο, άλλο τόσο άνετα και για τον πούτσο ψηφίζει άκυρο ένα κακομαθημένο παιδί των Β.Π. που πήγαινε στον Χωραΐτης και τώρα δουλεύει στο «μπαμπά» του και οδηγεί slk και Z4. Και εγώ qu δεν έχω τίποτα κοινό με κάτι τέτοια ατομάκια (ή νομίζω).

Οι δύο μεγάλοι έχουν γαμήσει αυτό το μπουρδέλο που ζούμε. Είναι γνωστό στους πάντες ή σχεδόν. Το ερώτημα είναι γιατί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν το 80%. Και το 80% δεν είναι όλοι λαμόγια και δημόσιοι υπάλληλοι. Η απάντηση είναι πολύ εύκολη qu. Γιατί δυστυχώς είναι οι μοναδικοί που έχουν ρεαλιστική πρόταση για το πώς θα κυβερνηθεί αυτό το μπουρδέλο ή πώς θα το γαμήσουν. Αλλά την έχουν την πουτάνα. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό ισχύει qu. Γιατί και στην υποθετική περίπτωση που τα άκυρα θα ήταν 60% και, τι θα κερδίζαμε; Να τρομοκρατηθούν λίγο οι μεγάλοι, ώστε μετά να κυβερνάνε πιο προσεκτικά, δίκαια κλπ, κλπ κλπ κλπ κλπ.

Και πάμε τώρα στην Αριστερά μας, που όλοι τη σέβονται, λίγοι την αγαπούν και ακόμα λιγότεροι την ψηφίζουν. Μιλάμε για έναν χώρο που, είτε είναι ακόμα κάπου μεταξύ Τίτο, Στάλιν, Σοβιετικής Ένωσης και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις, κάπου προ θανάτου του Χέντριξ, που παρεπιπτώντος οι «επαναστάτες» Κνίτες τον θεωρούσαν προϊόν της καπιταλιστικής δύσης, είτε έχει έναν συμπαθή αρχηγό που υπερασπίζεται κάτι τραμπούκους φοιτητές που κλείνουν την Αθήνα μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να διαφυλάξουμε το «δημόσιο» ελληνικό πανεπιστήμιο, που σήμερα άλλωστε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση σε όλο τον κόσμο. Καμία αίσθηση της πραγματικότητας. Και εμείς εκεί να την υπερασπιζόμαστε. Γιατί;
Πλάκα θα έχει να δω τι θα κάνει το 13% της. Γιατί αν συνεχίσει με την ίδια τακτική, θα ξαναγυρίσει στο 5 + 3, και πολύ θα της είναι.

Αλλά για να μην τα βάζουμε και όλα στο ίδιο καζάνι, 8% το ΚΚΕ; Ρε παιδιά, αν είναι δυνάτον... Αν είναι δυνατόν...

Υ.Γ. Φτάνει πια με τις εκλογές. Έρχονται οι Νύχτες Πρεμιέρας τέλεια καμμένα ταινιάκια!!