Συνολικές προβολές σελίδας

Παπάρ ... Yes !!!!!

Παπάρ ... Yes !!!!!

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΟ..


Εδώ γράψε την αρχή του κειμένου

θα καταθέσω κ εγώ την προσπαθειά μου..

Λοιπόν χιούμορ για μένα είναι μια αιφνίδια ψυχική κίνηση που προκαλείται απο κάτι το καλοπροαίρετα ξαφνικό...

Θεωρώ δηλαδή ότι τα κύρια συστατικά του κοκταιλ «χιουμορ» είναι δύο : καλή-προαίρεση και ξάφνιασμα.. Μετά βάζεις διάφορα συνοδευτικά ευφυολογίας, καλλιτεχνίας , φιλοσοφίας , επικοινωνιολογίας και το πίνεις μονορουφι....

Χιούμορ λοιπόν είναι κάτι αναπάντεχο είτε στο περιεχόμενό του , είτε στη στιγμή του , είτε στο χώρο του δηλαδή κάτι το οποίο είναι εκτός προσδοκίσιμου , εκτός αναμενόμενου εκτός κατεστημένου ,εκτός συμβατικού , εκτός ορίων.. Κάτι εκτός ορίων στιγμης , η αλλίως κάτι που διευρύνει τα όρια της στιγμής.. Κάτι που δίνει την άλλη όψη.
Γι αυτό για να νιώσει ο άλλος το χιούμορ πρέπει να έχει την αυτοπεποιθηση και τη θέληση υπέρβασης των ορίων της στιγμής (προσωπικών ,διαπροσωπικών κοινωνικών ..) Αλλίως μένει άκαμπτος και αγέλαστος..

Δε φτάνει όμως το ξάφνιασμα. Για να είναι κάτι χιούμορ πρέπει να περιέχει το συναίσθημα της ψυχικής ασφάλειας. Είναι κάτι που σε ξαφνιάζει και σε γλυκαίνει μαζί. Επέρχεται ο ψυχικός ηλεκτρισμός και αμέσως μετά η ανακούφιση ότι αυτό που σε ξάφνιασε είναι αγαπητικό και καλοπροαίρετο.. Επίσης στην καλή προαίρεση κρύβεται η ανάγκη για επικοινωνία που εκδηλώνεται με το χιούμορ..
Ο αυτοσαρκασμός προυποθέτει εσωτερική ασφαλεια.
Ακόμα και στην πιο σκληρή μορφή του “black houmor” δεν υπάρχει κακία και επίθεση ή καλύτερα αν υπάρχει .. τοτε δεν είναι χιούμορ..

Τέλος το χιούμορ κρύβει την έννοια της εγκεφαλικής πρόκλησης. Το χιουμορ είναι κάτι εκ φύσεως οριακό.. Όσο πιο πολύ νιώθεις ότι σε φθάνει στα όρια σου τόσο πιο πολύ το απολαμβάνεις..
Το Χιούμορ είναι κάτι ψυχικό και γι αυτό είναι και κάτι σημαντικό..
--
Καταλαβαίνω φυσικά ότι από την παραπάνω τοποθέτηση είναι έκδηλη η παντελή έλλειψη χιούμορ...

Όμως όπως πάντα προσπαθείς να ορίσεις αυτό που αναζητάς..

Ήταν ένας Άγγλος , ένας Γερμανός και ένας Γάλλος και τους έπιασαν οι Ζουλού.
- Καλά , πού έιναι ο Πόντιος ρωτά ο αρχηγός των Ζουλού?
- Τον Πόντιο , Τον σκότωσε η ιστορια...



Εδώ γράψε το υπόλοιπο κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: