Συνολικές προβολές σελίδας

Παπάρ ... Yes !!!!!

Παπάρ ... Yes !!!!!

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

Και τώρα….τίποτα…

Η επόμενη μέρα της συγκέντρωσης έξω από τη Βουλή με βρίσκει λίγο πικραμένο. Όχι πως δεν περίμενα να συναντήσω αυτά που συνάντησα, αλλά κάποιος κάποτε είχε πει ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει, αναφέρομαι στην προσέλευση του κόσμου. Δεν έχει νόημα να αρχίσω να μακρηγορώ πάλι για τη σημαντικότητα της ενεργής συμμετοχής μας και της αλλαγής του τρόπου ζωής μας για να προστατέψουμε αυτόν τον ριμαδο-πλανήτη, αλλά όσο να’ναι χτες μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες.

Μα πού είναι όλοι;;;; Πού είναι οι φοιτητές (φιλόδοξοι μελλοντικοί δημόσιοι υπάλληλοι) που κλείνανε όλο το κέντρο επί μέρες είτε για να εμποδίσουν την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ είτε για να αποτρέψουν την θέσπιση αναγνωρισμένων ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μη και προοδεύσουμε λίγο…; Μάλλον έτρωγαν τα ντολμαδάκια της μαμάς και διάβαζαν για την εξεταστική…..

Πού είναι αυτοί που κατακλύζουν τους δρόμους για να μην πούμε τα Σκόπια Μακεδονία και για να συνεχίσουμε να έχουμε ‘Χριστιανός Ορθόδοξος’ γραμμένο στις ταυτότητές μας; Μάλλον συνεχίζουν να φωνάζουν συνθήματα, αλλά συνθήματα τύπου γηπέδου στο συνέδριο του κόμματος.

Πού είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάθε τρεις και δύο διαδηλώνουν για 100 € παραπάνω σύνταξη και για τα λεφτά των ταμείων και τα ομόλογα; Μάλλον κάθονται με τα σώβρακα στον καναπέ κάτω από το air condition και βλέπουν επαναλήψεις στην τηλεόραση.

Αυτό που με προβληματίζει στην προκειμένη περίπτωση είναι η ψευδαίσθηση που έχουμε σ’αυτή τη χώρα ότι έχουμε τάχα μου κάποιο πολιτισμό. Λες και πολιτισμός είναι μόνο οι Ολυμπιακοί Αγώνες και οι παραστάσεις στην Επίδαυρο. Τελικά μήπως μας αξίζει να ζούμε σε μία καμένη και καταπατημένη πραγματικότητα; Κύριοι σας αξίζει η μιζέρια σας, τουλάχιστον μην αυθαιρετείτε πάνω στις δικές μας ζωές.

3 σχόλια:

FreakBeat είπε...

Re sy eisai ligo afstiros. An kai den eimoun ekei giati zw sto eksoteriko, pistevw oti itan epityxia to mazeftei tosos kosmos, mesa sto kalokairi, afthormita xwris tin ypokinisi kommatwn i syndikatwn kai xwris mpaxala. Einai prwti fora stin Ellada pou ginetai ena tetoio kinima kai gia prwti fora mallon pige arketa kala. To thema einai na organwthei kai na edraiwthei.

antoine είπε...

Καλά τα λες qu, αλλά πού να βρεις και συ το δίκιο σου. Οι φοιτητές πράγματι έτρωγαν ντολμαδάκια, και μακαρόνια με κυμά της μαμάς, και οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σαλόνι της προίκας, με σωβρακοφανέλα, με "ρετιρέ" και Λαμπίρη. Αλλά να σε πω ρε μεγάλε; Δεν το ξερες; Γιατί είχες ελπίδες;
Σου θυμίζω ότι μιλάμε για Έλληνες του Ωχ αδερφέ και για τα παιδιά τους, τα παιδιά του φραπέ lotsa cream, lotsa sugar. Θα αλλάξουν όλοι αυτοί επειδή κάηκε ένα δάσος; Ρε qu πού πας; Εδώ υπάρχουν σπουδαία ζητήματα, εδώ πάνε να μας πάρουν την Μακεδόνια τη ξακουστή του Αλεξάνδρου τη χώρα, πάνε να μας αφελληνίσουν με τα βιβλία της Στ δημοτικού, τον ελληνικό λαό με την τόσο βαθειά ιστορική γνώση και συνείδηση, έβγαλαν το ΧΟ και πάει ο Χριστιανισμός, όλος ο κόσμος έχει μακροχρόνιο πλάνο εναντίον της Ελλάδας, θέλουν να μας σβήσουν από το χάρτη qu, δεν το χεις καταλάβει;;;;; Και εσύ ασχολείσαι με δεντράκια και ποταμάκια και θαλασσίτσες; Δηλαδή ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται;
Ρε qu σε παρακαλώ, τελείωνε με αυτά τα πράγματα. Άντε γιατί ξεκινάνε και οι μεν και οι δε σε 67η επάναληψη. Άντε με σύγχυσες πάλι. Πάνω βάλω το air condition να χαλαρώσω...

FreakBeat είπε...

Gia koitaxte kai edw exei endiaferon:

http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-V=hpress_int&-A=462919&-P