Συνολικές προβολές σελίδας

Παπάρ ... Yes !!!!!

Παπάρ ... Yes !!!!!

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Mallorca


Για τους φίλους που δουλεύουν ή σκέφτονται να δουλέψουν στη διαφήμιση, στέλνω ένα case study για να κατανοήσουμε τους πανάρχαιους νόμους που ορίζουν την περιπέτειεα ενός κειμένου από το μυαλό σας ως το διαφημιστικό brake της τηλεόρασης.
Ας δανειστούμε από τον Καβάφη:


Ο κειμενογράφος γράφει:

’’Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μέν' η σκέψης σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησης το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει. Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.
Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος. Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους· να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους, και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά· σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλο δεν έχει να σε δώσει πια.
Κι αν πτωχική την βρεις, η Ιθάκη δεν σε γέλασε. Έτσι σοφός που έγινες, με τόση πείρα, ήδη θα το κατάλαβες η Ιθάκες τι σημαίνουν.’’

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

1ο Debrief.
-Η τελευταία παράγραφος που λέει «φτωχική» «σε γέλασε» κλπ φεύγει.
-Το Ιθάκη θυμίζει λίγο κέντρο αποτοξίνωσης μήπως να το κάναμε Λευκάδα;;;
-Αυτό με την ψυχή της Κουβανής στην πρώτη παράγραφο δεν το κατάλαβαν – rephrase pls…
-Ο πελάτης πρότεινε το «σεντέφια και κοράλλια, κεχριμπάρια κ' έβενους»,…. Να γίνει: «ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους». Δείτε το αν βγαίνει νόημα…
-Η πρόταση με το «εκλεκτή συγκίνηση» να φύγει, το κάνει πολύ premium…

Ο κειμενογράφος γράφει:

’’Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Λευκάδα, να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Μη φοβάσαι τα τέρατα. Δε θα δεις τέρατα αν δεν τα φανταστείς ο ίδιος.
Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος. Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους· να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους, και ηδονικά μυρωδικά κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονα ηδονικά μυρωδικά· σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.
Η Ιθάκη σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο. Άλλο δεν έχει να σε δώσει πια.

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

2ο Debrief.
-Είμαστε σε καλό δρόμο
-Λιγότερα πράγματα στο «δρόμο» να μη βγαίνει τόσο ταλαιπωρία
-«Ηδονικά μυρωδικά» να φύγει…
-Στην Τρίτη παράγραφο έχουμε ξεχάσει το Ιθάκη… ρεζίλι γίναμε…
-Το «θα’ βγαινες στο δρόμο» τους βγάζει λίγο νοικάρη που του έκαναν έξωση… αν μπορούμε να το κάνουμε κάτι στη λογική hit the Road Jack
-Στην τελευταία πρόταση να φύγει το «να σε δώσει» είναι λίγο Σαλονικιό…

Ο κειμενογράφος γράφει:

’’Σα βγεις στον πηγαιμό για τη Λευκάδα, να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος και άδειος. Μη φοβάσαι τα τέρατα. Δε θα δεις τέρατα αν δεν τα φανταστείς ο ίδιος.
Να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος. Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους· να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους, και κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονα· σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις και να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις τη Λευκάδα. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Λευκάδα.
Η Λευκάδα σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν you wouldn’t hit the road πια.

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

3ο Debrief.
-Ο πελάτης λέει ότι η Λευκάδα είναι νησί οπότε να αντικαταστήσουμε το «δρόμος» με «πλεύση»
-2η παράγραφος: Λέει δύο φορές το «Να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος» να φύγει η μία. Το ίδιο και «να μάθεις και να μάθεις…»
-Να φύγουν γενικά τα τέρατα, είναι τρομακτικό.
-Το «λιμένας πρωτοειδομένους» μήπως είναι καλύτερα ποιμένας ατάκτως ερριμένους; Δεν ξέρω δείτε το…
-Η Λευκάδα να γίνει παντού Ibiza
-Στείλτε μου το τελικό με mail…

Ο κειμενογράφος γράφει:

’Σα βγεις στον πηγαιμό για Ibiza, να εύχεσαι άδεια πλεύση.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε ποιμένας ατάκτως ερριμένους· να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους, και κάθε λογής, όσο μπορείς πιο άφθονα· σε πόλεις Αιγυπτιακές πολλές να πας, να μάθεις απ' τους σπουδασμένους.
Πάντα στον νου σου νάχεις την Ibiza. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει· και γέρος πια ν' αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ibiza.
Η Ibiza σ' έδωσε το ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν you wouldn’t hit the road πια.

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

4ο Debrief.
-Σόρυ ρε παιδιά δύο πραγματάκια μόνο
-Στο πόλεις Αιγυπτιακές πολλές είναι καλύτερο να αναφέρουμε τις πόλεις…
-Από το «καλλίτερα…έως…μη προσδοκώντας πλούτη|» να γίνει «άραξε πλουτίζωντας, κάλεσε τώρα στο 801 801 801 801»
-Η τελευταία πρόταση να κολλήσει στην από πάνω παράγραφο και να μπει στο τέλος Call to action.
-Τα έδειξαν στον CEO και είπε «μα δεν έχουμε Ibiza» κάντε το Mallorca.

Ο κειμενογράφος γράφει:

’Σα βγεις στον πηγαιμό για Mallorca, να εύχεσαι άδεια πλεύση.
Πολλά τα καλοκαιρινά πρωία να είναι που με τι ευχαρίστησι, με τι χαρά θα μπαίνεις σε ποιμένας ατάκτως ερριμένους· να σταματήσεις σ' εμπορεία Φοινικικά, και τες καλές πραγμάτειες ν' αποκτήσεις, ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους, ώστε να πας Αλεξάνδρεια, Κάιρο, Ασουάν, Πορτ Σάιντ για να μάθεις.
Πάντα στον νου σου νάχεις τη Mallorca. Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξίδι διόλου. Άραξε πλουτίζωντας, κάλεσε τώρα στο 801 801 801 801, χωρίς Mallorca you wouldn’t hit the road πια.
Έλα στην απόλαυση… Έλα Mallorca

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

5ο Debrief.
-Ξανα σόρυ κάποια fine tunings μόνο και πάμε για Καννες!!!!! ;-)
-Το πολλά τα καλοκαιρινά… είναι υπερβολή… να φύγει
-Το εμπορεία φοινικικά να γίνει «Εμπορικό κέντρο ΦΟΙΝΙΞ»
-Αυτό με τον προορισμό να γίνει «ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου» για να βγάλει και την ανθρωπιστική διάσταση…
-Το ταξίδι διόλου να γίνει «ξύδι του Βόλου» γιατί τους φαίνεται όλο γενικά αθηνοκεντρικό…
-Όλο λίγο πιο δεμένο γιατί τους φαίνεται ασύνδετο
-Στείλτε μου το τελικό με mail

Ο κειμενογράφος γράφει:

’Σα βγεις στον πηγαιμό για Mallorca, να εύχεσαι άδεια πλεύση με τι ευχαρίστησι που μπαίνεις σε ποιμένας ατάκτως ερριμένους στο Φοίνιξ mall, με ντέφια, σμπαράλια στ’ αμπάρια κι έπαινους, ώστε να πας Αλεξάνδρεια, Κάιρο, Ασουάν, Πορτ Σάιντ για να μάθεις πάντα στον νου σου νάχεις τη Mallorca. Τι είναι άλλωστε ο προορισμός του ανθρώπου; Να βιάζει το ξύδι του Βόλου ενώ hits the road αραχτός πλουτίζωντας.
Κάλεσε τώρα στο 801 801 801 801
Έλα στην απόλαυση… Έλα Mallorca

Ο Account συνομιλεί με τον πελάτη και του απαντά:

6ο Debrief.
-Παιδιά ήταν πραγματικά άθλος… Σας ευχαριστούμε για την υπομονή
-Ο πελάτης μας στέλνει λουλούδια!

Ο κειμενογράφος αυτοκτονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: